Inloggen

X

 

 

 

 

 

Twin-screw / worm pompen

Twin-screw of worm pompen werken met twee onafhankelijk aangedreven wormen, die in elkaar grijpen zonder elkaar te raken. Ze worden tot op minder dan 0,4 mm nauwkeurig afgesteld! Vloeistof wordt verdrongen terwijl de pomp zelf een minimale slijtage ondergaat. Dit draagt bij aan een lange levensduur van de pomp, maar garandeert ook een hoge zuiverheid van de te verpompen vloeistof: er komen namelijk geen metaaldeeltjes door slijtage in de vloeistof terecht.
 
APH twin-screw pompen kunnen in verschillende omgevingen worden ingezet, bijvoorbeeld voor het verladen van vloeistoffen in tanks op schepen, wagons, tankwagens, of opslagtanks. In industriële processen zijn ze inzetbaar om hoog viskeuze vloeistoffen onder precisie te verpompen, zoals bitumen, melasse en zepen. Ook voor transport door leidingen over lange afstanden zijn ze prima geschikt.
 
Mogelijke vloeistoffen om te verpompen zijn: Ruwe olie, additieven, paraffine, producten gebaseerd op petroleum, polyester, brandstoffen, residuen, smeer oliën, zepen, plantaardige oliën, melasse, siropen, vruchtensappen, lenswater, enz.  
 
De volgende branches maken gebruik van twin-screw pompen: Olie en gas, krachtcentrales, maritieme sector, raffinaderijen, terminals, depots, olie mengerijen, hoogovens, kunstmest producenten, petrochemie, voedingsmiddelen & drank, papier & pulp.
 
- Hmax: 120 bar
- Qmax: 900 m³/uur
 
Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen, wij helpen u graag! 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

×